Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Alanya’da mandalina hasadı yaptı…

Bayraktar, Alanya’da mandalina hasadı yaptı…

-Bayraktar, Alanya’da mandalina hasadı yaptı…

 Alanya – 07.11.2019 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Alanya’nın Kestel Mahallesi’nde mandalina ve avakado hasatlarına katıldı, Ziraat Odası’nın mobil ÇKS hizmet noktasını ziyaret etti. Mandalina bahçesinde, üreticiler ve Ziraat Odası Başkanlarıyla bir araya gelen Bayraktar, narenciye üreticilerinin taleplerini ve sorunları dinledi. Narenciye üreticilerinin sorunlarını bildiklerini, çözüm için takip edeceklerini belirten Bayraktar, Türkiye’nin 4,9 milyon ton üretim, 2 milyon ton ihracat, 894 milyon dolarlık ihracat geliriyle narenciyede önemli ülkeler arasında bulunduğuna dikkati çekti. Narenciyenin, yaş meyve ve sebze ihracatında miktar bazında yüzde 45 payla lokomotif konumunda bulunduğunu vurgulayan Bayraktar, bu yıl üretimde olumsuz hava koşulları nedeniyle yüzde 12 dolaylarında azalma beklendiğini, bundan dolayı ihracatın ve ihracat iadelerinin çok önemli bir hale geldiğini belirtti. Bayraktar, yeni pazarlar bulunması ve ihracat iadelerinin artırılarak gecikmeden verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çiftçilerle birlikte yapılan hasatlara TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bahadır Sezgin, Antalya ili Ziraat Odası Başkanları da katıldı.

 Bayraktar, hasattan sonra Alanya Ziraat Odası’nın mahalle kahvehanesinde, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) dosyası güncellemek için kurduğu mobil hizmet noktası “ÇKS Dosyası Güncellemesi ve Çözüm Masası”nı ziyaret etti. Çalışmaları takip eden Bayraktar, Ziraat Odası’nın ÇKS güncellemesi için Ziraat Odası’na beklemek yerine çiftçiye giderek yapmasının önemli olduğunu belirtti.