Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Alanya’da domates hasadı yaptı…

Bayraktar, Alanya’da domates hasadı yaptı…

Alanya – 07.11.2019 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Alanya’nın Kestel Mahallesi’nde domates hasadına katıldı. Domates bahçesinde, üreticiler ve Ziraat Odası Başkanlarıyla bir araya gelen Bayraktar, domates üreticilerinin taleplerini ve sorunlarını dinledi. Domates üretiminde Türkiye’nin Çin ve Hindistan’ın ardından dünya üçüncüsü olduğunu, yayla seracılığıyla üretimin 12 aya yayıldığını bildiren Bayraktar, önemli bir ihraç ürünü olan domateste özellikle son 3 yılda ihracatın hem miktar hem de değer bazında gerilediğini, 2010-2018 döneminde ise 476 milyon dolardan 290 milyon dolara indiğini belirtti. Domateste ihracatın çok önemli olduğunu, burada yaşanan sıkıntının doğrudan üreticiye yansıdığını vurgulayan Bayraktar, yeni pazarlar bulunması ve ihracatın desteklenmesi gerektiğine dikkati çekti. Şemsi Bayraktar, üreticilerin sorunlarının çözümü için gerekli takibi yapacaklarını belirtti.

Çiftçilerle birlikte yapılan hasada TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bahadır Sezgin, Antalya ili Ziraat Odası Başkanları da katıldı.