Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Sungurlu Ziraat Odası’nı ziyaret etti

Bayraktar, Sungurlu Ziraat Odası’nı ziyaret etti

-Bayraktar, Sungurlu Ziraat Odası’nı ziyaret etti

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Sungurlu’da sulama yapılmazsa tarım olmaz,

Sungurlu göç verir. Böyle büyük bir ilçenin göletinin olmaması anormal bir durum”

-“Su meselesi çözülmezse gübreyi ve mazotu bedava da alsanız olmaz”

 

Sungurlu-Çorum – 07.10.2015 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çorum programı çerçevesinde Sungurlu Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Bayraktar, daha sonra hizmet binasını gezerek Karaderili’den bilgi aldı.

Sungurlu’nun sorunları ve taleplerini dinleyen Bayraktar, Ziraat Odalarının her zaman yanlarında olduklarını ve her konuda destek olacaklarının sözünü verdi.

Çiftçilerin ilçede gölet olmadığı için sulu tarım yapamadıkları yönündeki şikayetleri üzerine Bayraktar, şunları kaydetti:

“Sungurlu’da sulama yapılmazsa tarım olmaz, Sungurlu göç verir. Böyle büyük bir ilçenin göletinin olmaması anormal bir durum. Gerekli mercilerle görüşüp bir an evvel Sungurlu’ya bir gölet yapılıp sulu tarıma geçilmesi için elimden geleni yapacağım. Su meselesi çözülmezse gübreyi ve mazotu bedava da alsanız olmaz.”

Çiftçinin öz kaynağının güçlendirilmesi gerektiğini bildiren Bayraktar, parası olan, eti, sütü, nohutu, buğdayı, mercimeği para eden çiftçinin bankadan kredi çekmesine, faizle borçlanmasına gerek olmayacağını vurguladı. Bayraktar, çiftçinin öz kaynağının güçlendirilmesi için mücadele verdiklerini bildirdi.

Planlı üretim isteklerini her zaman hükümete ilettiklerini belirten Bayraktar, “Her bölge ekolojik üstünlüğüne göre ürünler eksin, üretsin. Fakat ürettiği nohut da buğday da süt de para etsin. Bunu sağlayan sistemi kurmamız lazım. Çiftçiye, çiftçiliğin dışında bir meslek öğretememişsek, eğitememişsek bunun sorumlusu çiftçi midir? Bu çiftçi için ne yaptık diye düşünmemiz lazım.” 

Ziyarette TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli de yer aldı.