Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Polatlı’da iftar yemeğine katıldı

Bayraktar, Polatlı’da iftar yemeğine katıldı

-Bayraktar, Polatlı’da iftar yemeğine katıldı

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Çiftçimize imkan sağlandığında ülkemizin her köşesinde mucizeler yaratıyor”

-“Polatlı’da da eğer biz sulama yatırımlarını bitirdiğinizde, arazi bölünmesinin önüne geçtiğinizde çiftçimizi çok daha kaliteli ve ucuz tohumla buluşturduğunuzda, ona

ucuz girdi temin ettiğinizde, Polatlı da Ankara da bu mucizeleri yaşatacaktır”

           

Polatlı-Ankara – 09.07.2015 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Polatlı Ziraat Odası, Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Polatlı Muhtarlar Derneği’nin ortak düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Bayraktar, iftar yemeğinde, gıda güvencesi ve üretimin önemine değinerek, aynı gün Polatlı’da gerçekleştirdiği hasat töreninin bölge ve ülke çiftçisine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Tarım sektörünün dünyada enerji sektörüyle birlikte önemli bir sektör haline geldiğini ifade eden Bayraktar, “Artık her ülke kendi insanını beslemek ve onun gıda güvencesini sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyor. Ülkemizde de değerli çiftçilerimiz her şeyi üretiyor. Bugün onların ürettikleriyle iftarımızı açtık” dedi.

Çiftçimize imkan sağlandığında ülkemizin her köşesinde mucizeler yarattığını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

“Tarım sektörü, enerji sektörüyle beraber önemli bir sektör haline geldi. Artık her ülke kendi insanını beslemek ve onun gıda güvencesini sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyor, tedbirler alıyor. Ülkemizde de değerli çiftçilerimiz her şeyi üretiyor. Bugün burada da onların ürettikleriyle iftarımızı açtık. Ramazan dışında da sabah, öğle, akşam yediklerimizi değerli çiftçilerimiz üretiyor. Bunu kolay koşullarda yapmıyor. Zaman zaman yüksek maliyetle, sel, don ve dolu gibi doğal afetlerle karşılaşarak yapıyor. Bütün bunlara rağmen, çiftçimiz bunları yapmakla kalmıyor, yurt dışından gelen 37 milyon turisti besliyor ve bu ülkenin 18 milyar dolarlık ihracat yapmasını sağlıyor. Sadece bununla da kalmıyor, ülkemize gelen birkaç milyon mültecinin de karnını doyuruyor.

Bugün Polatlı’da da eğer biz sulama yatırımlarını bitirdiğinizde ve arazi bölünmesinin önüne geçtiğinizde çiftçimizi çok daha kaliteli ve ucuz tohumla buluşturduğunuzda, ona ucuz girdi temin ettiğinizde, Polatlı’da da Ankara’da da bu mucizeleri yaşatacaktır.

Şunu söylemeden geçemeyeceğim, Polatlı’da bugün hasat yaparken bunu ifade ettim. Hububatta verimlilik rakamlarımızı Polatlı’da düşük görüyorum, Türkiye ortalamasının altında. Biran evvel yapısal sorunların çözmeli, üreticimizin önünü açmalıyız. Çünkü bu bölge Türkiye’nin hububat merkezi, hububat ambarı konumunda. Burada verimlilik rakamlarını muhakkak suretle yukarlara çıkarmak zorundayız.

Bu ülke zaman zaman tarihin değişik dönemlerinde gönül kapılarını komşularına açmış bir ülke… az önce de ifade ettiğim gibi Suriye’den birkaç milyon mülteci geldi, daha önce Irak’tan, başka yerlerden geldi. Türkiye bunları bağrına bastı. Ancak şunu ifade etmeden geçemeyeceğim, bizim bu coğrafyadan bu ülkeden başka gidecek kapımız yok. Bu ülkeden başka gidebileceğimiz bir ülke yok. Gönül kapılarını bize açabilecek hiçbir yer yok. Onun için her zaman söylüyorum şehit kanlarıyla sulanmış ve kutsanmış olan bu toprakların, bu topraklarda üretim yapan çiftçimizin kıymetini her zaman bilmeliyiz.

Değerli çiftçilerimize bir teşekkür etmemiz lazım. Ramazan boyunca sofralarımızdan hiçbir şeyimiz eksik kalmadı. Bütün bu nimetleri verdiği için Allah’a şükrederken, değerli çiftçimize de teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”

İftar yemeğine, TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur, Yönetim Kurulu üyeleri Latif Maskan, Ahmet Bahadır Sezgin, Cevat Delil, Hüseyin Darcan ile Arslan Soydan, Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, siyasi partilerin ilçe başkanları, bakanlıkların il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçiler katıldı.