Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, İzmir Ziraat Odaları iftar yemeğine katıldı

Bayraktar, İzmir Ziraat Odaları iftar yemeğine katıldı

-Bayraktar, İzmir Ziraat Odaları iftar yemeğine katıldı

 

İzmir – 12.07.2015 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, İzmir Ziraat Odaları’nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Bayraktar, İzmir’de, Ziraat Odaları Başkanları ve Selçuk Ziraat Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle iftar yemeğinde buluştu. Şemsi Bayraktar, iftar sonrası İzmir Ziraat Odaları ile İl Koordinasyon toplantısı yaptı.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, iftar ve İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Ziraat Odaları Bilgi Sistemi’nin (ZOBİS) faaliyete geçtiğini, otomasyon sisteminin daha verimli kullanılması ve işlevselliğinin artırılması için 29 pilot ilde yapılan eğitimlerin tamamlandığını, 680 Ziraat Odasından 1114 personele eğitim verildiğini bildirdi.

Sistemin çok geniş uygulama sahası bulunduğunu, çiftçi kütük bilgileri, arazi ve tarımsal bilgiler, üretim deseni ve miktarları, bina ve tesis varlığı, alet ve makine varlığı, hayvan ve su ürünleri varlığının sistemde görülebildiğini belirten Bayraktar, sistem ilerleyen zamanlarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile entegre çalışabileceği bilgisini verdi.

En son Temmuz ayı başında yaptığı Manisa gezisi çerçevesinde İzmir’in Kınık ilçesinde de aşırı yağış ve doludan zarar gören arazilerde incelemelerde bulunduğunu bildiren Bayraktar, Kınık’ta 42 bin dekar alanda dolunun zarara yol açtığını, acilen zarar gören çiftçilerin yaralarının sarılması, üretime devam edebilmesi için çiftçilere can suyu verilmesi gerektiğini söyledi.