Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar, Çalışma Bakanlığı ve SGK bürokratlarına iftar verdi

Bayraktar, Çalışma Bakanlığı ve SGK bürokratlarına iftar verdi

-Bayraktar, Çalışma Bakanlığı ve SGK bürokratlarına iftar verdi
-TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar;
-“Sosyal güvenlik herkes için haktır, devlet için görevdir’’
-“Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en iyi göstergelerinden
biri de sosyal güvenlik şemsiyesi altına giren nüfusun,
genel nüfusa oranıdır’’
-“Çiftçilerimizin mağduriyetlerini gidermek için pek çok
girişimlerimiz oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu ve ilgili
bakanlıkların duyarlı yaklaşımları ile sorunları önemli
ölçüde çözmeyi başardık”
-“Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarım sektöründe
çalışanların tamamının sosyal güvenlik kapsamına
alınması için yoğun çalışmalar devam edecek’’

Ankara – 16.08.2012 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu üyesi Şemsi Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu bürokratlarına iftar yemeği verdi.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, iftarda yaptığı konuşmada, sosyal güvenliğin herkes için bir hak, devlet için bir görev olduğunu vurguladı. “Kişi başına düşen milli gelirin büyüklüğü”, “ithalat ve ihracat rakamları”, “hasta başına düşen doktor sayısı” gibi ülkelerin gelişmişlik düzeyini ortaya koyan çeşitli göstergeler olduğunu bildiren Bayraktar, “Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en iyi göstergelerinden biri de sosyal güvenlik şemsiyesi altına giren nüfusun, genel nüfusa oranıdır’’ dedi.
Tarım sektörü için sosyal güvenlik sistemi içinde olmanın önemine değinen Bayraktar, “Üreticimiz için çalışıyoruz, çok önemli sonuçlar aldık” diye konuştu.
Tarım sektöründe sosyal güvenlik kuruluşuna kayıtlılık oranlarındaki artışı da dikkat çeken TZOB Genel Başkanı Bayraktar, şunları söyledi:
“Ülkemizde, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile sosyal güvence kapsamındaki nüfus, son yıllarda ciddi oranda arttı ve 2011 yılında yüzde 96’ya ulaştı. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımda çalışanların tamamının sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması zaman alacak, yoğun çalışmalar devam edecek. Ancak bu konudaki yoğun çalışmalarımız sonucu, sosyal güvenliğe sahip olarak üretim yapan çiftçilerimizin sayısı, 2012 yılı Mayıs ayında, 2008 yılı Mayıs ayına göre, yüzde 70 oranında artmıştır. Üreticilerimiz adına çok mutluyuz.”
-“Üreticilerimiz mağduriyetlerini gideriyoruz”-
Bayraktar, çiftçilerin mağduriyetlerini gidermek için pek çok girişimleri olduğunu, Sosyal Güvenlik Kurumu ve ilgili bakanlıkların duyarlı yaklaşımları ile sorunları önemli ölçüde çözmeyi başardıklarını bildirdi.
Sosyal güvencesi bulunmayan ziraat odalarına kayıtlı bütün çiftçilerin sosyal sigorta kapsamına alındığını, maddi gücü çok yetersiz olan üreticilerin oda kaydı silinmeden primden muaf tutulduğunu, 65 yaş üzerindeki üreticilerimizin oda kayıtları devam etse de, sigortalılıklarının devam etme zorunluluğunun kaldırıldığını belirten Bayraktar, “Satın alınan ürün bedelleri üzerinden yüzde 5’e kadar yapılan tevkifat yeniden yüzde 1’e düşürüldü. Tarım sigortalı çiftçilerimizin birikmiş borçlarının, azami 36 aya kadar taksitlendirilmesi sağlandı. İdari para cezalarında pişmanlık kapsamı genişledi” dedi.
-“Ziraat Odalarımız büyük rol oynuyor”-
Sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu ile ziraat odalarının yükümlülüklerinin arttığını, ziraat odalarına üye olan çiftçilerin sosyal güvenlik sistemine giriş ve çıkış bildirimlerinin odalar tarafından yapıldığını kaydeden Bayraktar: “Bu sayede çiftçilerimiz sistemden haberdar oluyor ve tüm olanaklardan faydalanıyor” diye konuştu.
Bütün bu gelişmelerin Türkiye için büyük bir aşama olduğuna işaret eden TZOB Genel Başkanı, başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise yaptığı konuşmada, bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, şöyle dedi:
“Sosyal güvenliğin toplumun tüm kesimlerini kapsaması çok önemli. Bütün vatandaşlarımızı doğumundan ölümüne kadar ilgilendiren Sosyal Güvenlik Kurumu, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK adında 3 farklı kurumun birleşmesi ile oluştu. Bu birleşmeden sonra bütün vatandaşlarımızı sosyal güvenceye kavuşturmaya çalışıyoruz. Artık sosyal güvencesi olmayan vatandaşımız kalmayacak. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a çiftçimiz için yaptıklarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.”
İftar yemeğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Namık Ata, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyeleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu bürokratları katıldı.