Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > Bayraktar: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum”

Bayraktar: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum”

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum”

 

Ankara – 23.04.2018 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun ilan edildiği gün olan 23 Nisan’ı, çocuklara bayram olarak armağan eden, temsil ettiğimiz köylüyü de milletin efendisi olarak gören Büyük Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum” dedi.

            Bayraktar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, TBMM’nin, Türk milletinin kurtuluş mücadelesi sırasında, vatanın büyük bölümü işgal altındayken, güç şartlarda açıldığını hatırlattı. 

TBMM’nin, yokluk içindeki ülke şartlarına rağmen, Atatürk’ün liderliğinde Türkiye’nin var olma savaşı olan Kurtuluş Savaşı’nı sürdürdüğünü ve başarıyla sonuçlandırdığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı TBMM’yi ve açıldığı günü toplumun geleceği olan çocuklara emanet etti. Bu anlamlı gün aynı zamanda Türkiye’nin dünya çocuklarına hediyesidir. Dünya çocuklarının bayramı 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Çocuklarımızın, kendilerine emanet edilen ulusal egemenliği, demokrasiyi ve cumhuriyetimizin temel ilkelerini koruyacağına inancımız tamdır.”