Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-“Çocuklarımızın, kendilerine emanet edilen ulusal egemenliği, demokrasiyi ve cumhuriyetimizin temel ilkelerini koruyacağına inancımız tamdır”  

Ankara – 23.04.2019 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 23 Nisan’ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun ilan edildiği gün olduğunu belirterek, “çocuklarımızın, kendilerine emanet edilen ulusal egemenliği, demokrasiyi ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerini koruyacağına inancımız tamdır” dedi.

Bayraktar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, ülkenin Kurtuluş Savaşı verdiği ortamda 23 Nisan 1920'nin zor şartlarında açıldığını hatırlattı.

Şemsi Bayraktar, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı TBMM’yi ve açıldığı günü toplumun geleceği olan çocuklara emanet etti. Bu anlamlı gün aynı zamanda Türkiye’nin dünya çocuklarına hediyesidir. Dünya çocuklarının bayramı 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bu bayram, dünya çocuklarını birbirine yaklaştırıyor. Onların birbirine dostça, arkadaşça bakmasını sağlıyor. Çok ihtiyacımız olduğu bir ortamda çocukların içine sevgi tohumları ekerek, dünya barışına katkıda bulunuyor. Bugün çocuklar arasında ulusal ve uluslararası çapta kurulacak dostluk ve kardeşlik köprüleri, yarının huzurlu ve aydınlık dünyasının da temeli olacaktır.

Çocuklarımızın, kendilerine emanet edilen ulusal egemenliği, demokrasiyi ve cumhuriyetimizin temel ilkelerini koruyacağına inancımız tamdır.”