Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.yıl dönümü…

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.yıl dönümü…

-18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.yıl dönümü…

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-“Çanakkale Zaferi, milletimizin kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, milli birlik ve beraberlik şuurudur”

-“Bu toprakları vatan kılmak uğruna, gözünü kırpmadan canını feda eden bütün kahraman şehitlerimizi, bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum”

Ankara – 18.03.2021 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çanakkale Zaferi’nin milletimizin kahramanlık destanı olduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferi, milli birlik ve beraberlik şuurudur” dedi.

Bayraktar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, vatan topraklarını korurken can veren 250 bini aşkın şehidin, neye mal olursa olsun, Çanakkale’nin asla geçilemeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Şemsi Bayraktar, şunları kaydetti:

“Çanakkale’de şehit düşen ecdadımız, vatan söz konusu olduğunda hiçbir zorluk ve yokluk gözetmeden neler yapabileceğini ortaya koymuştur. Çanakkale Zaferi, milletimizin kahramanlık destanıdır. Milli birlik, dayanışma ve kardeşliğimizin sembolüdür. Çanakkale’yi ‘geçilmez’ kılan ecdadımızın kararlılığı, bugün için de bu milletin, gerektiğinde vatan için yapabileceklerinin güvencesidir.

Bugün bu güzel ülkede, şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda yaşıyorsak bunu Çanakkale başta olmak üzere kanları pahasına vatanı koruyan kahramanlarımıza borçluyuz. Bunu asla unutmamalı ve millet olarak hep bu idrak içinde olmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kahraman şehitlerimiz kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaklardır.

Bu toprakları vatan kılmak uğruna, gözünü kırpmadan canını feda eden bütün kahraman şehitlerimizi, bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”