Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü…

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Ziraat Odaları ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği, daima demokrasinin yanında olmuş ve darbelere karşı durmuştur”

-“Milletimizin kararlılığıyla defedilen 15 Temmuz 2016’daki ihaneti ve hain saldırıyı unutmayacağız, unutturmayacağız”

-“Gücünü milletten alan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır”

 

Ankara – 15.07.2020 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ziraat Odaları ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin, daima demokrasinin yanında olduğunu ve darbelere karşı durduğunu bildirdi.

Bayraktar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, milletin kararlılığıyla defedilen 15 Temmuz 2016’daki ihaneti ve hain saldırıyı unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını belirtti.

Dört yıl önce, 250 vatandaşın şehit, 2 bin 193 vatandaşın ise gazi olmasına neden olan darbe girişiminin, alçak bir saldırı olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

“2016 yılında, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece, FETÖ terör örgütünün devleti ele geçirme, milletin egemenliğini yok etme girişimini açıkça gördük. Milletimizin kararlılığı bu girişimi defetmiştir.

Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da ülkemizin hem ekonomik hem demokratik gelişimini engellemek isteyenler unutmasınlar ki karşılarında bizi bulacaklardır.

Türkiye Cumhuriyeti, demokrasisiyle, hukuk sistemiyle, ekonomisiyle, güçlü kurum ve kuruluşlarıyla, devletiyle, milletiyle sürekli ilerleyecek, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkacaktır. Kimse de bunu engelleyemeyecektir. Çiftçimiz de bu hedefin sonuna kadar savunucusu olacaktır. Gücünü milletten alan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.”