Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > -Bayraktar, Alaca Ziraat Odası’nı ziyaret etti…

-Bayraktar, Alaca Ziraat Odası’nı ziyaret etti…

-Bayraktar, Alaca Ziraat Odası’nı ziyaret etti…

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-“Sulanabilir tarım arazileri arttıkça Türkiye'nin kalkınması

daha hızlı olacak”

-“Damlama sulamayı yaygınlaştırmamız gerekiyor”

-“Türkiye su zengini bir ülke değil. Basınçlı sulamada

Türkiye geride kaldı”

-“GAP'ın sulama alanı bittiğinde Güney Doğu tahıl

ambarı olacaktır. Bu yüzden GAP milli bir projedir”

 

Alaca-Çorum – 07.10.2015 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın Türkiye'nin geleceği olduğunu ifade ederek, “Sulanabilir tarım arazileri arttıkça Türkiye'nin kalkınması daha hızlı olacak” dedi.

            Bayraktar, Alaca Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Ziyaret esnasında Alaca Ziraat Odası İlhan Yılmaz’dan oda çalışmaları hakkında bilgi alan Bayraktar, yapılan faaliyetleri inceledi. Şemsi Bayraktar, Alaca Ziraat Odası'nın güzel bir binası olduğunu ve çiftçiye faydalı hizmetler geliştirdiğini kaydetti.

Ziraat Odaları Birliği'nin 5 milyona yakın üyesinin bulunduğunu hatırlatan Şemsi Bayraktar, 200'e yakın proje hayata geçirdiklerini ve proje oluşturmaya devam ettiklerini anlattı. Hizmet binası, laboratuvarlar gibi çeşitli projeler gerçekleştirerek çiftçinin yararına faaliyetlerde bulunduklarını aktaran Bayraktar, amaçlarının kendilerine aidat ödeyen çiftçilere daha çok fayda sağlamak olduğunun altını çizdi.      

            Yaklaşan milletvekilliği seçimleri öncesinde yem ve gübre desteklemelerini önemsediklerini kaydeden Bayraktar, "Bu desteklemeler çiftçilerimiz için önemli. Siyasi partilerimizin projelerini bu alanda takip ediyoruz" diye konuştu.

 

            -“GAP projesi milli bir projedir"”-

 

Çorum'da tarım arazilerinin yüzde 15'ini sulayabildiklerini söyleyen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Alaca'da ise bu oran yüzde 20. Koçhisar Barajı'nda yapılan sulama kanalları ile bu oran daha da yukarı çıkacak. Damlama sulamayı yaygınlaştırmamız gerekiyor. Türkiye su zengini bir ülke değil. Basınçlı sulamada Türkiye 50 yıl geride kaldı. Suyu veriyoruz ama nasıl kullanılması gerektiğini anlatamıyoruz. Bunu anlatmamız gerekiyor. Çorum'da tarım arazilerini sulama problemi ortadan kalkarsa Çorum'un hem tarım alanında hem de diğer alanlarda daha hızlı gelişeceğini ve hak ettiği yerde olacağını düşünüyorum. Türkiye'de 2,4 milyon hektar alanı sulayamıyoruz. Güney Doğu'da GAP projesi başlatıldı. GAP'ın sulama alanı bittiğinde Güney Doğu tahıl ambarı olacaktır. Bu yüzden GAP projesi milli bir projedir." 

Ziyarette Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Alaca Emniyet Müdürü Serdar Yakıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cumhur Atalık ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.