Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Türkiye Ziraat Odaları Birliği > Haberler > “Geleceğe Nefes” fidan dikim seferberliği

“Geleceğe Nefes” fidan dikim seferberliği

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-“766 Ziraat Odamızla birlikte, 11 Kasım’da ‘Geleceğe Nefes’

temasıyla gerçekleştirilecek fidan dikimi seferberliğine

destek veriyoruz”

-“2012 yılında imzaladığımız Ağaçlandırma Seferberliği Protokolü kapsamında bugüne kadar, 1 milyon 76 bin dekar alanda

69 bin 580 fidanı toprakla buluşturduk”

-“Türkiye Ziraat Odaları Birliğimiz ve Ziraat Odalarımızla ağaçlandırma konusunda yapılacak tüm çalışmalara öncülük etmeye ve katkı sağlamaya devam edeceğiz”

 

Ankara – 09.11.2019 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 766 Ziraat Odasıyla birlikte, 11 Kasım’da “Geleceğe Nefes” temasıyla gerçekleştirilecek fidan dikimi seferberliğine destek verdiklerini bildirerek, “Fidanlarımızı toprakla buluşturacak, gelecek nesillerimiz için nefes olacağız” dedi.

Bayraktar, "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edilen 11 Kasım’da saat 11.11’de, 81 ildeki 2023 noktada, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonu ile 11 milyon ağaç dikimi gerçekleştirileceğini belirtti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, “Geleceğe Nefes” kampanyasında 766 Ziraat Odası’yla birlikte yer aldıklarını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

“Bu etkinlik, ülkemizin ağaç sahasını geliştirmenin yanı sıra insanlarımızın çevreye olan duyarlılığına da büyük katkı sağlayacaktır. Orman alanlarımızı artırmak, bu önemli zenginliğin korunarak gelecek nesillere aktarılabilmesini sağlamak hepimiz için önemli bir vazifedir. Bu düşünceyle, 2012 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile birlikte imzaladığımız Ağaçlandırma Seferberliği Protokolü kapsamında bugüne kadar, 1 milyon 76 bin dekar alanda 69 bin 580 fidanı toprakla buluşturduk. Ziraat Odalarımız öncülüğünde 81 ilde, ağaçlandırma faaliyetimizi hız kesmeden sürdürüyoruz.

Türkiye Ziraat Odaları Birliğimiz ve Ziraat Odalarımızla ağaçlandırma konusunda yapılacak tüm çalışmalara öncülük etmeye ve katkı sağlamaya devam edeceğiz.”